Gertjan Piek werd op 6 november 1970 geboren in Woerden. Na 2 maanden verhuisde het gezin naar Peize, in het noorden van Drenthe. Hier volgde Gertjan de lagere school en deed vervolgens de havo en vwo aan het Nienoordcollege te Leek. Op deze school werd al gauw het eerste bandje rondom Gertjan gevormd en de eerste optredens waren een feit. Gertjan speelde slaggitaar, maar was met name de zanger en entertainer. Gertjan zong covers en ook nummers met tekst en muziek van hemzelf. 

Na de middelbare school verhuisde Gertjan naar Delft om te gaan studeren. Hij begon met Civiele Techniek, stapte na 2 maanden over op Bouwkunde en ging weer een jaar later Nederlands studeren. Ook deze studie heeft hij niet lang volgehouden. Dit had alles te maken met het feit dat hij dag en nacht met de muziek bezig was. Liedjes schrijven, optreden met verschillende bands en solo, jamsessies organiseren voor diverse kroegen. Van studeren kwam dus niet veel terecht. Uiteindelijk heeft Gertjan zich dus ook maar volledig op de muziek gericht en is professioneel muzikant geworden. 

Eind jaren negentig is Gertjan weer terug verhuist naar het hoge noorden. Hier speelde hij onder andere in het duo Binnenste Buiten (met Remko Wind) en regelmatig als invaller bij verschillende bands. Vanaf 2003 speelde Gertjan in Dakkeraf als zanger en gitarist. Met deze band kwamen ook de eerste singles (2009) met eigen speciaal voor Dakkeraf geschreven nummers. Enkele top 100 noteringen en diverse radio en televisie optredens volgden. 

Dakkeraf was een coverband met een hoog Rock & Roll gehalte, maar de liefde van Gertjan bleek toch meer te liggen bij de eigen chansons en theater. In 2011 kwam het plan om een theatervoorstelling te maken met eigen luisterliedjes en eigen teksten. Deze solo voorstelling werd geregisseerd door Petra Agricola. Gertjan schreef de liedjes en Jeremy Ebell maakte de arrangementen. 5 Juli 2012 was de première van Gertjan zijn eerste solo-voorstelling: Daar in de Verte. Deze première vond plaats in een uitverkocht Prinsentheater te Groningen. De reacties waren zeer positief en in het Dagblad van het Noorden stond een mooie recensie van Jacques J. d'Ancona. Op 13 oktober 2012 was er een CD-presentatie van Gertjan zijn eerste solo-CD met daarop de liedjes uit de voorstelling. 

In de jaren die volgden speelde Gertjan regelmatig de voorstelling en trad ook nog veel op met Dakkeraf. In 2012 werd het duo “The Great Borrelnootjes” opgericht. In dit akoestische duo zingt Gertjan de meeste nummers (covers) en speelt hij gitaar. Hans Krüger speelt contrabas. Het duo wat zich richt op sfeervolle achtergrondmuziek kreeg al snel veel optredens. In 2017 stopte Dakkeraf. 

Gertjan woont inmiddels al jaren in het Groningse dorp Sauwerd. Hier werd in 2018 voor het eerst de tweejaarlijkse kunstmanifestatie “Kunstvloed” georganiseerd. Gertjan schreef hier het openingslied voor, wat vanaf dan als het Kunstvloed lied geldt. Ook speelde Gertjan de première van zijn tweede programma “Zelfportret” tijdens de manifestatie. 

Bij deze voorstelling werd Gertjan begeleid door Jan Meiborg op piano. In 2019 werd het lied “Mijn Hogeland” uit deze voorstelling als single uitgebracht. Voor de tweede editie van Kunstvloed (een jaar later als gevolg van corona) kwam Gertjan met het initiatief om een openluchtvoorstelling te maken. Dit plan werd gerealiseerd en op 11 september 2021 was de uitverkochte première van “Onsta” met 14 acteurs en twee koren. Gertjan speelde één van de hoofdrollen en schreef de muziek voor de voorstelling. In 2020 schreef Gertjan ook een nieuwe solo theatervoorstelling. Deze werd geregisseerd door Nico van der Wijk en de arrangementen werden gemaakt door Remko Wind. De première van de voorstelling “Circus van het Lied” was op de afsluitende avond van Kunstvloed 2021. Een oude wierde in Sauwerd was de idyllische locatie met daarop een prachtig openlucht podium en het publiek mocht plaatsnemen op strobalen. Ook deze voorstelling was uitverkocht en werd zeer goed ontvangen. De liedjes uit deze voorstelling zijn op de gelijknamige CD uitgebracht.